5 vinkkiä tarinoiden luomiseen

Alla olevasta artikkelista löydät viisi vinkkiä tarinankerronnalliseen kuvaamiseen, sekä NVK:n kirjoittajatiimin mietteitä tarinankerronnallisuuden merkityksestä kuvissa.

Lauri Laukkanen:

Tarinankerronnalisuus luo kuviini ulottuvuuden, jollaista ei pelkällä teknisesti täydellisellä kuvalla voisi koskaan saavuttaa. Tarinat ovat kautta aikain olleet tärkeitä meille ihmisille, ja uskonkin, että tarinankerronnaliset kuvat koskettavat katsojaa syvemmin, ja herättävät heissä enemmän tunteita – ja tämä on juuri mitä tavoittelen kuvillani.

 

Olli Keskinen:

Visuaalisesti näyttävä kuva saa aikaan hetkellisen elämyksen – tarinallinen kuva painautuu muistiin. Aina on olemassa ihmisiä, jotka osaavat luoda kauniita asioita, mutta ideioiden avulla jokaisella on mahdollisuus erottautua massasta. Tällöin itse idea on pääosassa. Tekniset seikat näyttelevät sivuosaa.

 

Atte Tanner:

Mikään ei ole tylsempää kuin valokuva joka ei herätä ollenkaan tunteita. Haluan siksi parhaani mukaan luoda tarinoita ja herättää ajatuksia teosteni ympärille. Minusta on tärkeä myös muistaa että tarinan voi luoda hyvinkin yksinkertaisten elementtien ympärille, pelkkä erikoinen katse tai oikein sijoiteltu esine voivat luoda vahvan tarinan.

Atte_Tanner_Photography_Fly_with_me

5 vinkkiä tarinoiden luomiseen

1. Inspiroidu kaikesta (musiikki, elokuvat, värit, kävelyretket…)
Inspiraatio voi iskeä milloin ja missä vain. Kuunnellessasi musiikkia kuuntele sanoja, ja tutkaile omia tuntemuksiasi. Yhdistele värejä uusilla tavoilla ja muista, että elokuva on vain monta kuvaa peräkkäin aseteltuna!

 

2. Merkitse ylös kaikki vähänkään kiinnostavat ideat
Pidä muistivihkoa tai puhelinta mukana kaikkalla missä kuljet. Näin voit heti kirjoittaa ylös ideasi, ja palata niihin helposti myöhemmin.

 

3. Tarinankerronnalinen kuva vaatii yksinkertaisimmillaan vain kolme elementtiä 
1) Hahmo
2) Ympäristö
3) Jokin objekti/tavara

 

4. Jätä tekniikka sivuosaan
Keskity ensisijaisesti tarinaan – tekniikan ei koskaan tulisi olla pääosassa.

 

5. Photoshop on ystäväsi
Tämän mahtavan työkalun avulla todellisen ja kuvitellun maailman rajat katoavat, ja pystyt luomaan mitä vain!

————-

Haluatko oppia lisää tarinankerronnalisesta kuvaamisesta, ja samalla tutustua muihin kanssamielisiin kuvaajiin?
NVK:n kirjoittajatiimin jäsenet Atte Tanner, Olli Keskinenja Lauri Laukkanen ovat lyöneet ”viisaat” päänsä yhteen ja kasanneet teille unohtumattoman workshop-tapahtuman:

 

Kurssin sisältönä käymme läpi kuvan luomisen kaikki vaiheet: ideoinnin, suunnittelun, lokaation valitsemisen, valaisun, mallien ohjaamisen, itse kuvaamisen sekä jälkikäsittelyn. Kurssiin osallistuva saa opetusta kaikista valokuvan luomiseen liittyvistä vaiheista ja saa itse tuotettua laadukasta kuvamateriaalia esimerkiksi portfolioonsa. Tarkoituksena on opastaa jokaista osallistujaa omalla tasollaan, joten niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin ovat erittäin tervetulleita! 😀

 

Lisätietoja kolmikon pitämästä kurssista: http://attetanner.com/workshops
I Bleed Colors
Nuoret valokuvaajat