Aarhus Independent Pixels 2015

Tavoitimme Aarhus Independent Pixels tapahtuman toisen järjestäjän, ja kyselimme häneltä vähän fiiliksiä tulevasta festivaalista.

Miten olette valmistautuneet tämän vuoden tapahtumaan?

– ”Olemme valmistautuneet hyvin tänä vuonna. Viime vuoden kokemuksen avulla olemme valmistautuneet suurempaan kävijämäärään. Olemme saaneet pohjoismaisilta yhteistyökumppaneilta viime vuotta enemmän tukea, ja tämä tarkoittaa sitä, että voimme tarjota kävijöillemme viime vuotta laajemman ja paremman ohjelman. Projektiryhmään on saatu lisää osaamista alan kovista ammattilaisista, ja uskon että 14 hengen projektiryhmä takaa kaikille ikimuistoisen elämyksen”

Millaiset odotukset teillä on tälle vuodelle?

– ”Odotamme AIP 2015 olevan isompi ja parempi kuin edellisenä vuonna. Meillä on kaksinkertainen määrä luentoja ja työpajoja. Viime vuoden saadun näkyvyyden ansiosta olemme saaneet enemmän valokuvia, lyhytelokuvia ja kovatasoisempia esiintyjiä, yksi näistä on Mads Nissen, joka voitti World Press Photo 2014 -palkinnon. Hän tulee esittelemään meille ”AMAZONAS” -kuvasarjaansa. Viime vuonna meillä oli yli 2000 kävijää kolmen päivän aikana, ja tänä vuonna odotamme kävijämäärän kaksinkertaistuvan.”

Mitä uutta AIP 2015 tuo tullessaan?

– ”Viime vuoden festivaalia suuremman tapahtuman, jollaista vastaavaa ei ole. AIP kerää pohjoismaisia nuoria eri taiteenlajien harrastajia yhteen, jota kannattaa tulla seuraamaan paikan päälle. Meillä on tänä vuonna kovatasoisempia esiintyjiä, ja olemme panostaneet festivaalialueeseen aiempaa enemmän.”

Miksi nuorten suomalaisten kannattaa tulla Aarhusiin?

– ”Suomalaisten kannattaa tulla tänne, koska Aarhus Independent Pixels on ainutlaatuinen voittoa tavoittelematon valo- ja videokuvaus festivaali, ei ainoastaan tanskalaisille vaan kaikille pohjoismaalaisille. Toivon että myös suomalaisia nuoria lupauksia pääsee osallistumaan ja tukemaan tapahtumaa, sekä ennen kaikkea juhlimaan meidän kanssa.”

 

Tapahtuman virallinen kotisivu: http://www.theindependentpixels.com/

Tapahtuman facebooktapahtuma: https://www.facebook.com/events/1493407887639257/

Nuoret valokuvaajat