BTS: Mekon luominen ja kolmen valon käyttö

Tänään näytän, kuinka loin mallilleni täysin uniikin mekon ilman mitään aikaisempaa kokemusta vaatesuunnittelusta. Videossa käydään lisäksi läpi mekkokuvien valaisu kolmea studiosalamaa käyttäen.

Viime lauantaina minä ja ystäväni Karina Boissonier, Sonja Annala ja Atte Tanner matkasimme Muurlan Kansanopiston valokuvausstudiolle. Tavoitteenamme oli luoda mielenkiintoisia, hieman talulumaisen oloisia muotokuvia kauniista mallistamme. Muutama päivä ennen kuvauksia olin päättänyt, että halusin luoda uniikin mekon näitä kuvia varten. En ollut koskaan aiemmin tehnyt mitään vastaavaa mutta olin kuitenkin todella tyytyväinen lopputulokseen. 🙂

Mekon tekoa varten kävin kangaskaupassa ja ostin 15 metriä vaaleansinistä harsokangasta – sekä paljon hakaneuloja. Kun tekee mekkoa tällä tavoin pelkästään kuvauksia varten, on hyvä muistaa, ettei sen tarvitse välttämättä näyttää täydelliseltä kaikista kulmista. Riittää, että se näyttää hyvältä niistä kulmista, joista aiot kuvata. Meidän tapauksessamme siis lähinnä edestä. Kun pidät tämän mielessä, säästät aikaa ja rahaa.

Mekon valmistuttua oli aika ruveta toteuttamaan konseptiamme. On aina hyvä idea pyrkiä lisäämään tarinankerronnallisuutta kuviin, sillä tämä tekee katsomiskokemuksesta mielyttävämmän ja kiinnostavamman. Kuvassani pyrin herättämään kysymyksiä siitä, kuka nämä ruusut on mallillemme antanut ja miksi mallin pää on käännetty poispäin kamerasta.

Dress WEB

Myös kuvan väripaletti oli tarkkaan mietitty: Päätin käyttää vaaleansinistä yhtenä pääväreistä, koska se usein yhdistetään rauhan ja tyyneyden kanssa. Toisaalta halusin mukaan myös tunteita, himoa ja rakkautta, ja tämän toin kuvaan käyttämällä punaista taustaa ja punaisia ruusuja.

Lopuksi meidän tuli miettiä, kuinka nämä kuvat valaistaisiin. Päädyimme käyttämään kolmea studiosalamaa. Kuten videostakin näkyy, meillä oli päävalona iso octoboxi kameran vasemmalla puolella. Sen lisäksi käytimme toista salamaa mallin takana “hiusvalona”. Viimeisenä lisäyksenä meillä oli kolmas salama, jota käytimme taustan valaisuun ja luonnollisen vinjetoinnin luomiseen.

 

Tekniset tiedot:

Kamera: Canon EOS 5D Mk II
Linssi: Canon EF 50mm f/1.8
Suljinaika: 1/160s
Aukko: f/2.8
ISO: 100

 

Kuvat:

Dress WEB-2

Dress WEB

 

Nuoret valokuvaajat