Timin tarina roinasta muotiin

1. Kerro lyhyesti itsestäsi.infoo

Olen Tim Kiukas, 20-vuotias valokuvaaja Helsingistä.

2. Miten aloitit valokuvauksen?

Alotin kuvailemaan perheen pokkarilla kaikenlaista roinaa ja innostuin siitä heti. Pikkuhiljaa aloin kuvailemaan enemmän, ja kuvaamisesta tuli harrastus.

3. Millainen valokuvaaja olit nuorempana?

Tykkäsin kuvata kaikkea muuta paitsi ihmisiä. Muistan edelleen kuinka ajattelin että ihmisten kuvaamisessa ei ole järkeä ja että se on todella typerää. Kuvailin maisemia, kaikenlaisia yksityiskohtia ja kaikkea mikä näytti kivalta. Sellaista perushuoletonta kuvailua.

4. Kuvaile millainen tyyli sinulla nykyään on valokuvaajana?

Nykyään kuvailen tosi paljon malleja ja muotia, toisin kuin ennen kuvasin enemmän ”taviksia”. Tykkään paljon luonnonvalosta ja ulkona kuvaamisesta, mutta talvisin kuvaan oikeastaan vaan studiossa. En oikeen osaa sanoa mitään tyyliä, koska tykkään kokeilla erilaisia juttuja.

1 2 35

5. Millaista kalustoa käytät kuviisi, ja ilman mitä objektiiviä et voisi elää?

Kuvaan Canonin 5dmkii:lla, objektiiveja multa löytyy Sigman 50 1.4, Canonin 85 1.8 sekä Canonin 17-40 4L. Valaisussa mulla on Elinchromen d-lite 2 ja yksi 1000 W punapää. Lempiputki on kyllä toi Sigman 50 1.4.

6. Mikä on lempikuvasi jonka olet ottanut, ja miksi?

Vaikee sanoo mitään tiettyä kuvaa, mutta tykkään paljon tästä kuvasta, koska siinä näkyy hyvin mun tyyli monellakin eri tavalla ja kuvan fiilis on hauska.

mariina_blogi

7. Valitse kuva, jonka olet ottanut ja kerro kuinka otit ja muokkasit sen?

Kuva otettiin meidän talon rappukäytävässä ja valaisin sen kahdella valolla. Toinen takaapäin ja toinen edestäpäin. Kuvaa ei ole muokattu kauheasti. Värejä tosin oon säätänyt aika paljon käyttämällä maskeja. Eniten käytin varmaan Selective colors -työkalua. Myös perus ihon korjailut ja valoja vähän säädelty.

tina2

8. Seuraatko kuinka paljon muotia?

Tuleehan sitä suhteellisen paljon seurattua. Se on kuitenkin aika iso osa valokuvaa, joten jotain on ihan hyvä tietää.

9. Millainen on täydellinen kuvauspäivä sinulle?

Hauska työryhmä on tärkein asia tietenkin. Jos kuvauksissa on hyviä tyyppejä, niin varmasti on mukavaa. Hyvää taustamusaa ja hyvää ruokaa pitää myös olla 🙂

4

10. Mitkä ovat sinulle suurimpia inspiraation lähteitä?

Lehdet. Kun niitä selaa ja näkee ammattilaisten tekemiä kuvia, niin kyllähän siinä aina tekee mieli kuvata itsekin ja kehittyä paremmaksi kuvaajaksi.


7

Nuoret valokuvaajat