Haastattelussa valokuvaajat.fi-palvelun kehittäjä Heikki Johansson

Valokuvaajat.fi on loppuvuodesta 2012 perustettu Suomen laajuinen valokuvauspalveluiden markkinointi- ja myyntikanava, jonka perustajana ja ylläpitäjänä toimii Heikki Johansson.

Miksi lähdit tekemään tälläistä palvelua?  uudempi2

Sain idean palvelulle, kun yritin etsiä ammattivalokuvaajaa omiin häihini ja huomasin, että sopivan hääkuvaajan valitseminen oli yllättävän vaikeaa.
Tästä havahtuneena ajattelin, että ongelmassa voisi olla ideaa hieman laajemmallekin palvelulle, jossa asiakkaat ja ammattikuvaajat voisivat kohdata helpommin. Vaikka valokuvauspalvelut ovat edelleen päätoimialana palvelussa, niin olen ajatellut sisällyttää pikkuhiljaa myös videokuvaukseen ja kuvankäsittelyyn liittyviä palveluita.
Millaista palautetta olet saanut? 

 

Mukana olevat ammattilaiset ovat kiitelleet erityisesti palveluun liittymisen maksuttomuutta ja suoraa mahdollisuutta keskustella palvelun kehityksestä kanssani.
Kuvauksia etsivät loppuasaikkaat ovat pitäneet erityisesti palvelun nopeudesta ja helppoudesta, sillä asiakkaat saavat usein jopa parissa tunnissa haluamansa määrän tarjouksia ammattilaisilta.

 

Onko sinulla tarinaa liittyen palvelun syntyyn? 
 
Lähdin perustamaan palvelua lähes täysin ilman ohjelmointiosaamista, joten siihen liittyen jouduin tekemään paljon töitä.
Alunperin sivusto oli hyvin yksikertainen, täysin manuaalisesti toimiva ja ulkonäöltään tylsä. Aloin kuitenkin heti 2013 vuodenvaihteen jälkeen ymmärtämään, että palvelu vaatii täydellistä uudistamista. Niinpä jouduin opettelemaan ohjelmoimaan, ylläpitämään omaa palvelinta, tekemään pientä graafista suunnittelua ja monta muuta asiaa ennen kuin pystyin julkaisemaan uuden palvelun.
Opetteleminen ja uuden luominen veivät aikaa noin 3 kuukautta ja huhtikuussa sain vihdoin uudistuneen palvelun julkaistua.
Tällä hetkellä olen melko tyytyväinen perustoiminnallisuuksiin, mutta edelleenkin teen viikottain parannuksia palveluun, sillä kehitystyötä ei mielestäni koskaan voi lopettaa palvelun julkaisuun.

 

Miten aiot tulevaisuudessa kehittää palvelua?

 

Tärkeimpinä asioina tulevaisuuden kannalta pidän palvelun helppokäyttöisyyttä sekä loppuasiakkaille, että erityisesti ammattikuvaajille, jotka käyttävät palvelua jopa päivittäin. Tavoitteena on lisätä enemmän joustavuutta tarjouspyyntöihin, jotta palvelu toimisi yhtä hyvin sekä hääkuvausta etsiville morsiuspareille, kuin tuotekuvauksia tai kuvankäsittelyä tarvitseville yrityksillekin.

 

 

www.valokuvaajat.fi

 

 

Nuoret valokuvaajat