Luova valokuvaus

Tämän artikkelin tarkoitus on innostaa teitä ottamaan erilaisia kuvia, joita olette yleensä tottuneet räpsimään. Tällä tavoin löydätte uutta mielenkiintoa valokuvaukseen.

 

Esa Rosqvist - Colour splash
Esa Rosqvist – Colour splash

Ideat

Tutki muiden tekemiä kuvia ja pohdi mikä tekee lumoavasta kuvasta niin hohdokkaan, ja löydä oma inspiraatiosi niistä. En tarkoita tällä, että sinun tulisi pyrkiä jäljentämään jonkun toisen ottamaa valokuvaa, vaan saada vaikutteita ja jalostaa niitä omien ideoidesi kanssa. Varoituksena voin sanoa, että tähän touhuun kuluu loputtomasti aikaa kun löytää yksi toisensa jälkeen mielenkiintoisia valokuvaajia. Listaan tässä asioita joista voit löytää uuden inspiraation.

  • blogit
  • foorumit
  • kirjat
  • messut
  • kurssit
  • valokuvaussivut / -ryhmät (Facebook, Instagram, 500px, Flickr, reddit, deviantart jne.)

Mielenkiintoisten valokuvaajien seuraamisella huomaat heidän töissään heidän oman ”sormenjälkensä” – koita keksiä itsellesi jokin pieni twisti omiin kuviisi, joka tekee niistä ainutlaatuisia.

 

Lauri Laukkanen - I Bleed Colours
Lauri Laukkanen – I Bleed Colours

Kokeilu

Valokuvauksessa kaikki on mahdollista, uskalla kokeilla hullutella erilaisilla valotuksilla, salamalla, kulmilla, väreillä ja rajauksilla. Poistu omalta mukavuusalueeltasi hetkeksi ja kokeile jotain uutta. Ota esimerkiksi potrettikuvauksiin mukaan rekvisiittaa, jolla muutat tavanomaisen henkilökuvan mielenkiintoiseksi tarinaksi, tai valitse mallisi kanssa epätavallinen miljöö. Näin syksyllä on erinomainen mahdollisuus pimeän tullen kuvata ohi kulkevia autoja pitkällä valotusajalla.

Jokaisella kerralla et välttämättä onnistu luomaan jotain uutta ja mullistavaa, mutta on tärkeää olla lannistumatta – ole kärsivällinen.

 

Esa Rosqvist - Autumn lights
Esa Rosqvist – Autumn lights

Kaverit

Pyydä kavereita mukaan kuvausreissuille malliksi, assariksi tai ihan pelkästään seuraksi. Kaverin kanssa voitte yhdessä maustaa jo valmiiksi hyvää ideaa vieläkin paremmaksi. Näytä kuviasi mallillesi / kaverillesi ja kysy heiltä mielipiteitä heti paikan päällä. Yhteistuumin löydätte paremmin hiottavaa kuvista.

Jaa onnistumisesi muiden kanssa blogin, facebookin tai jonkun muun kanavan kautta ja pyydä kavereilta palautetta luomuksistasi. Rakentava palaute auttaa sinua kehittymään ja pistää miettimään miten voisit parantaa kuviasi. Antamalla muille rakentavaa palautetta aktiivisesti lisäät mahdollisuuttasi saada itse myös palautetta.

 

Atte Tanner - Fly with me
Atte Tanner – Fly with me

Usko itseesi

Keksi itsellesi projekteja jotka eivät pääty yhden kuvaussession jälkeen, vaan jatkuvat useampia kertoja. Näin voit viedä omaa visiotasi kerta toisensa jälkeen pidemmälle. Löydettyäsi mielenkiintoisen aiheen, voit pyrkiä pitämään siitä vaikka näyttelyn. Älä tee projekteistasi pakkomiellettä itsellesi. Luovat tauot antavat sinulle aikaa kehittää ideoitasi ja luoda uusia entistäkin mielenkiintoisempia aiheita.

 

 

Nuoret valokuvaajat