Opi katuvalokuvausta Roomassa italialaisen opettajan johdolla

Teksti Hanna Maria Laakso, ArsMondo. Kuvat ArsMondo ja Patrick Russo.

Rooma elää monissa kuvissa: valokuva-albumeissa, television uutiskuvissa, elokuvissa, postikorteissa ja meidän kaikkien mieli- ja muistikuvissamme.

Aamuauringon kultaama ikuinen kaupunki: karut, menneisyyden jalanjälkiä tallentavat rauniot, skootterivilinät ja kadunlakaisijat ovat inspiroineet monia valokuvaajia, niin amatöörejä kuin ammattilaisiakin.

© Patrick Russo
© Patrick Russo

Italialainen valokuvaaja Patrick Russo toimii suomalaisen yrityksen ArsMondon valokuvaustyöpajojen opettajana Roomassa. ”Suomalaisten opettaminen on ollut minulle hyvin mieluisaa. Opettamisen avaimena on ollut kehittää eteenpäin heidän uteliaisuuttaan italialaiseen kulttuuriin”, toteaa Lontoossa maailmanlaajuisesti tunnetuille sanoma- ja aikakauslehdille valokuvaajana työskentelevä Patrick.

Patrick Russo Roomassa
Patrick Russo Roomassa

Rooman työpajojen tarkoituksena on löytää Rooma uudesta henkilökohtaisesta kuvakulmasta. Patrickin kanssa suomalaiset kuvaavat paikkoja, joita massaturisti ei löydä – vanhaa ja uutta Roomaa. ”Patrick oli erinomainen opettaja. Hän otti huomioon oppilaansa ja opasti jokaista erikseen ja yhteisesti. Palaute oli rakentavaa, ei lannistavaa…. Valokuvaus oli nautintoa Patrickin työpajassa. Tällaista on valokuvauksen opiskelu parhaimmillaan”, toteaa työpajaan osallistunut Leena Turusta. ”Valokuvaustyöpajassa opin rohkeutta ja heittäytymistä hetkeen.”

© Patrick Russo
© Patrick Russo

Roomassa heittäytyminen hetkeen on helppoa. Ihmiset eivät kaihda valokuvaajia; usein he jopa nauttivat tulla kuvatuiksi.

Patrickille kamera on ennen kaikkea itseilmaisun väline. Valokuvauksen tulee kertoa juuri kuvaajan tavasta nähdä maailma.

 

Seuraava valokuvaustyöpaja järjestetään Roomassa 11. – 15.4.2013  


Se sopii kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille matkaajille ja valokuvauksen harrastajille.

Hinta 590€ sisältää:

  • 4 yön B&B -majoituksen kahden hengen huoneessa
  • valokuvaaja Patrick Russon opetuksen ja palautteet
  • illallisen Le Faten trattoriassa
  • kaksi aperitivoa ja taiteilijatapaamista

Lisätiedot ohjelmasta: http://arsmondo.fi/fi/valokuva.html

Viimeinen varauspäivä 11.3.2013

 

Varaukset ja lisätiedot:

ArsMondo Oy
GSM: 044 32 00 00 8
asiakaspalvelu@arsmondo.fi
www.arsmondo.fi

Patrick Russo Roomassa
Patrick Russo Roomassa

Minna Kriikku

Nuoret valokuvaajat