Luontokuvaaja Konsta Punkka haastattelussa

Meillä on sivuillamme viime aikoina ollut lähes ainoastaan muotokuvaajia esittelyssä. Tästä syystä oli mahtavaa, että upeilla luontokuvillaan muun muossa Instagramia valloittava Konsta Punkka suostui NKV:n haastatteluun!

Kerro lyhyesti itsestäsi?

Olen 19 – vuotias luontokuvaaja Helsingistä. Kirjoitin keväällä ylioppilaaksi ja tällä hetkellä pääasiassa kuvailen luontoa ja mietin, että ”mitäs sitä tekisi isona”.

Kuvaile millainen tyyli sinulla nykyään on valokuvaajana?

Intohimoni on kuvata nisäkkäitä sekä suomalaista luontoa. Haluan kuvata eläimiä läheltä välittääkseni niiden ilmeet ja tunteet mahdollisimman hyvin. Siksi kuvaankin usein eläimiä hyvin tiukasti rajattuina otoksina. Yritän myös säilyttää kuvissani luonnollisuuden ja muokkaan kuviani mahdollisimman vähän.

DSC_0687 copy2048 (4)

Millainen valokuvaaja olit nuorempana?

Sain ensimmäisen kamerani noin neljä vuotta sitten. Aluksi ikuistin kameralla reissujani ja käytin sitä enemmänkin turistikuvaukseen, eli räpsin kuvia vähän sieltä sun täältä. Eli en pohtinut kuvan lopputulosta sen enempää.

Millainen on sinulle täydellinen kuvauspäivä?

Aloitan kuvaamisen aikaisin aamulla piilokojussa. Sää on puolipilvinen ja kettuperhe temmeltää  täydellisessä valaistuksessa piilokojun edessä. Upeita kettu poseerauksia, sekä rajuja toimintakuvia. Lisäksi hyvää kuvausseuraa, sekä termospullossa kahvia. Siitä ei päivä paljoa parane!

Ketä kuvaajia sinä itse ihailet, ja miksi juuri näitä?

Suurin osa tällä hetkellä ihailemistani valokuvaajista löytyy Instagramista. Seuraan päivittäin useita kymmeniä amatööriluontokuvaajia, joiden kuvista opin päivittäin uusia asioita.
Tietenkin inspiraationi lähteenä on myös maailmankuuluja luontokuvaajia kuten Bence Mate sekä suomalainen Markus Varesvuo.

 

Mihin viimeaikaiseen kuvaasi olet erityisen tyytyväinen ja miksi?

 

2048

 

Kun otin tämän kettu kuvan viime keväänä Hollannissa, sää ei ollut kaikkein kuvauksellisin. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, mikä vaikeutti kuvien ottamista ja valotuksen säätämistä.
Oli siis aikamoinen onnenpotku, kun tämä kyseinen yksilö päätti seisoa pienen tovin varjossa.
Tykkään tämän kuvan sommittelusta, rajauksesta sekä väreistä .

 

Olet kuvannut erityisen hienoja kuvia oravista, miten olet onnistunut tässä? Miksi juuri oravat ovat kiinnostaneet sinua kohteena?

Pidän oravissa siitä, että ne ovat ilmeiltään hyvin ihmismäisiä. Esimerkiksi innokkaan oravan ilme on hyvin samanlainen kuin innokkaan ihmisen ilme.
Oravat ovat ilmekkäitä otuksia ja niissä riittää kuvattavaa.
kuva (2)2048 (2)

SONY DSC

 

Mikä luontokuvaamisessa on parasta?

Parasta kuvaamisessa on luonnossa liikkuminen, sekä uusien lajien löytäminen ja ikuistaminen.
Aina löytyy haastetta tulla paremmaksi kuvaajaksi.

Mikä luontokuvaamisessa on ikävintä?

Luontokuvaus on kallis harrastus, kameroihin ja objektiiveihin uppoaa paljon rahaa.

Mitä vinkkejä antaisit henkilölle joka vasta aloittelee luontokuvaamista?

Kärsivällisyys on ehkä merkittävin asia luontokuvauksessa. Eläimiä kuvatessa eläintä ei saa jahdata tai hätistellä, vaan pitää malttaa odottaa rauhassa oikeaa hetkeä.
Kannattaa kuvata sitä mikä kiinnostaa ja pitää varautua myös siihen, että metsässä ei aina törmää ilvekseen. Eläinten kuvaamisessa on myös tärkeää, että eläinten silmät ovat tarkat sekä kirkkaat.
Tarkkaile ympäristöä, sillä läheltäkin löytyy kuvattavaa!
Lisää Konstan kuvia löytyy täältä:Instagram / 500px

 

2048 (3)

 

Konsta_Punkka_luontokuvaaja

 

Muista tykätä NVK:sta Facebookissa

Seuraa lisäksi meitä Blogilistassa:
Lisää suosikiksi


Nuoret valokuvaajat