Tutoriaali: Steel wool -kuvaus

Oletko koskaan miettinyt miltä näyttää valokuva, jossa kasa palavaa teräsvillaa pyörii vaijerin päässä teräsvispilän sisällä? … En minäkään ennen kuin törmäsin yllä mainittuun kuvaukseen ensimmäisen kerran. Kuva sai minut pohtimaan muutamia asioita, kuten: MITÄ IHMETTÄ TÄSSÄ KUVASSA TAPAHTUU, JA KUINKA TUO TAIKUUS LOIHDITAAN?! Elämäänne helpottaakseni teidän ei tarvitse itse tämän artikkelin jälkeen enää selvittää asiaa, koska  aion kertoa sen teille.

steel wool lake

Valmistelu

Ehdottomasti tärkein työkalu tässä projektissa on assistentti. Kaiken tämän voi myös toteuttaa ajastimella ja/tai kaukolaukaisimella, mutta säästyt todella suurelta vaivalta kun pyydät kaverilta hieman apua. Itse tarvikkeet eivät ole kummoiset, tarvitset ainoastaan teräsvillaa, teräksisen vispilän, vaijeria ja sytkärin (voit sytyttää villan palamaan myös 9 voltin patterilla, nimimerkillä terveisiä yläasteen fyken tunneilta).

Teräsvillasta mainittakoon vielä se, että paketissa lukee aina nollia (0, 00, 000 tai 0000). Nämä nollat kuvastavat teräsvillan hienoutta, joka näissä polttohommissa tarkoittaa sitä, että mitä enemmän nollia, sitä nopeammin villa palaa. Mainittakoon, että itse käytän kahden nollan villaa.

Vaijerin pyörittäjä todennäköisesti saa osakseen kipinöitä niskaansa, joten hänen on erittäin suotavaa pukeutua johonkin muuhun kuin parhaisiin vaatteisiinsa, koska kipinät saattaa polttaa ikävästi reiän vaatteisiin. Suosittelen myös mustia / tummia vaatteita, jottei pyörittäjän vaatteet vie kuvasta huomiota. Pipo, hanskat ja suojalasit ovat myös erinomaisia varusteita itsesuojeluvaiston omaaville henkilöille.

Leikkaa itsellesi tarkoituksen mukainen pätkä vaijeria, ja askartele se lenkillä, solmulla tai vaikka hitsaamalla kiinni vispilääsi. Survo tuppo teräsvillaa vispilän sisään, ja kun kuvaaja on valmis, voit sytyttää villan palamaan ja ruveta pyörittämään vaijeria sopimallanne kuviolla.

steel wool mansion

Kuvaaminen

Kuvaaminen on todennäköisesti koko prosessin helpoin osa, koska löydettyäsi asian mukaisen lokaation, sinun ei tarvitse muuta kuin tarkentaa kohteeseen ja ottaa kuva. Nerokkaan paikan löytäminen on puolestaan ehkä haasteellisempaa kuin itse kuvaaminen. Suosittelen kuvaamaan pimeällä, jotta kipinät näkyvät mahdollisimman hyvin. Voit itse suhteuttaa suljinajan ja aukon mieleiseksesi, mutta iso-arvoksi suosittelen 100 tai 200.

Pyöritys

Kuvaajan mieleisessä kulmassa vaijerin pyörittäminen saattaa olla yllättävän vaikeaa. Oman assarini suosituksena kannattaa ottaa muutamia pyörityksiä ilman mitään palavaa, ja vaikkei huppu, suojalasit, nahkahanskat ja pipo ole hänen mielestään tyylikkäimpiä mahdollisia varusteita, niin siitä huolimatta ne ovat lähes välttämättömiä.

steel wool tunnel

Vastuu

Lopuksi mainitsen vielä, etten aio tämän kirjoituksen perusteella ottaa vastuuta polttamistanne roskiskatoksista, ihmisistä, autoista, navetoista ja ties mistä, vaan pyydän teitä hankkimaan asianmukaisen varustuksen tulipalon varalta. Kuvatessa kuivalla kelillä valitkaa miljöö tarkasti, ettette aiheuta vahinkoa ympäristöllenne polttamalla sitä. Nyt tämä turvallisuudesta paasaaminen on suoritettu, joten nyt voitte kuvata omalla vastuullanne ja polttamatta paikkoja, KIITOS.

– Esa Rosqvist: facebook, blogspot, 500px

Nuoret valokuvaajat