Fiiliksiä Kuva ja Kamera -messuilta 2019

NVK osallistui tänäkin vuonna Kuva ja Kamera -messuille Helsingin Messukeskuksessa 15.-17.3.2019. Tällä kertaa ohjelmassa oli huikean monipuolinen kattaus eri kuvaustyylejä edustavia valokuvaajia – sekä harrastajia että alan ammattilaisia. Järjestimme puolituntisia
Q&A-haastatteluja, joissa myös kuuntelijat saivat kysyä tiukkoja kysymyksiä vierailtamme.

Vierainamme oli muun muassa huippukuvaajia, kuten Iiro Rautiainen, Otto Turunen ja Julia Kivelä. Sessioissa käytiin läpi aiheita, kuten valokuvaajan hinnoittelu ja verkostojen tärkeys sekä valokuvauksen harrastaminen vs. ammattilaisuus. Jokaisessa keskustelussa sivusimme sitä, mistä kukin kuvaaja saa inspiraatiota omaan kuvaustyöhönsä. Monelle tärkeää oli valokuvauksen ja valokuvaajan ammatin monipuolisuus.

Valokuvaaja Jetro Stavén kertoi monipuolisesta työstään lehti-, hää- ja kaupallisenalan valokuvaajana.
Valokuvaaja Jetro Stavén kertoi monipuolisesta työstään lehti- ja hääkuvaajana.
Osastollamme oli esillä myös upeita Ömer Acarin ottamia kuvia Huippuvuorilta. Printit on valmistanut Colorkolmio.
Osastollamme oli esillä upeita Ömer Acarin ottamia kuvia Huippuvuorilta. Kauniit Chromaluxe-printit on valmistanut Color-Kolmio.

Arno HämäläinenInstax kamera

Uutta intoa ja inspiraatiota saivat myös NVK:n vetäjätiimi, sillä ensi vuodelle on suunnitelmat jo rullaamassa kovaa vauhtia eteenpäin. Q&A-sessiot keräsivät paljon uteliaita kyselijöitä paikalle, joten niitä on tiedossa varmasti jatkossakin. Ensi vuonna haluamme tarjota messukävijöille myös toiminnallisempaa ohjelmaa, joten tiedossa voi olla esimerkiksi mielenkiintoisia työpajoja. Jos sinulle tulee mieleen mitä (tai kenet) haluaisit ensi vuonna messuilla nähdä, älä epäröi kertoa siitä meille!

Paljon kiinnostuneita oli tapaamassa Iiro Rautiaista. Jos Iiron tunnelmalliset ja elokuvamaiset valaisut kiinnostavat niin NVK järjestää workshopin huhtikuussa Turussa, jossa Iiro on vetäjänä.
Paljon kiinnostuneita oli kuuntelemassa Iiro Rautiaista. Jos haluat oppia valaisemaan kuvasi yhtä upeasti kuin Iiro, niin lähde mukaan NVK:n järjestämään workshoppiin huhtikuussa Turkuun, jossa hän on vetäjänä.
Huippusuosittu Julia Kivelä jakamassa tarinoitaan kuviensa takaa.
Huippusuosittu Julia Kivelä jakamassa tarinoitaan kuviensa takaa.
Nuorin kuvaajavieraamme, 16-vuotias Lotta Sulin, kertomassa upeista muotikuvistaan.
Nuorin kuvaajavieraamme, 16-vuotias Lotta Sulin, kertomassa persoonallisista muotikuvistaan.
Street- ja arkkitehtuurikuvauksesta kertomassa @obelixy!
Instagramista tuttu @obelixy valottamassa street- ja arkkitehtuurikuvauksen saloja.
Suvi Mikkanen, Tiina Haring ja Henna Koponen puhumassa valokuvaajan ammatista.
 Tiina Haring,  Suvi Mikkanen ja Henna Koponen puhumassa valokuvaajan ammatista.
Lahjakas valokuvaaja ja kuvankäsittelijä Otto Turunen on NVK:n toinen kevään workshop-vetäjä. Kaupalliseen kuvaamiseen tutustutaan toukokuussa Tampereella.
Lahjakas valokuvaaja ja kuvankäsittelijä Otto Turunen on NVK:n toinen kevään workshop-vetäjä. Kaupalliseen kuvaamiseen tutustutaan toukokuussa Tampereella.

pe_6Kuva ja Kamera messutAtte Tanner

Nuoret valokuvaajat