Luontoon löytämään inspiraatio

Matkakuume iskee ja rahat on vähissä? Tuntuuko että kaikki paikat on jo kuvattu ja inspiraatio hukkunut, mitään uutta ei omasta kotikunnasta löydy? Löysin ratkaisun näihin ongelmiin internetin syövereistä. Yllätyin kuinka läheltä voikaan löytää mitä uskomattomanpia luonnon nähtävyyksiä. Pitänee vain nähdä vähän vaivaa etsiä oman paikkakunnan erikoiset kohteet. IMG_4172

Porin Lyttylässä sijaitseva Pirunpesä. Inspiraation etsintää luolan uumenista kauniin mallini kanssa.

Aloitin oman inspiraation etsimisen kesällä 2014. Olin tuolloin aloittanut geokätköily-harrastuksen (Geocaching) ja siitä se sitten lähti. Olen monenlaisia paikkoja löytänyt tuon harrastuksen kautta. Etsin kohteita myös mm. Retkipaikka.fi, Luontoon.fi ja kuntien omilta nettisivuilta.

IMG_0308-Pano-2

Kettukallio-16

Pori -Rottajärvi ja Kettukallio panoramakuvat (Artikkelini Kettukalliosta Retkipaikan sivustolla)

Viimeisinmät kohteeni olivat Rottajärvi ja Kettukallio. Löysin kohteet geocaching-sivustolta, enkä tiennyt alustavasti niistä oikein mitään. Yllätykseksi minulle tuli alueen monipuolisuus. Korkeita kallioita, suoalueita, tiheää metsää ja kaunis järvi, jonka keskeltä löytyi taianomainen saari. Suomea ei turhaan kutsuta tuhansien järvien maaksi. Pienimmistäkin järvistä löytyy kauniista suomalaista maisemaa ja historiaa.  Täydellinen maisemakuvaajan paratiisi.

IMG_5348Noora2

Kaarina – Ryövärinluola, kesä 2014

Kohteiden historialliset tarinatkin saattavat antaa jo itsessään inspiraation valokuvaukseen, kuten meillä Ryövärinluolassa. Lähdinme ystäväni kanssa kuvittamaan luolan historiaa. Tarina kertoo että merirosvot olivat kaapanneet naisen luolaansa. Huhutaan että luolassa sijaitsisi merirosvojen aarre, mutta sitä ei ole vielä löydetty.

IMG_0336 IMG_8924

Jokaisella retkelläni olen ollut ystävän kanssa. Ystävä tekee jokaisen retken mielekkäämmäksi ja ollaan sitten yhdessä eksyksissä. Retkilleni otan mukaan aina kartan, ruokaa, juomaa ja sadesuojan repulle. Minulla on myös aina termospullossa mukana kuumaa kahvia. Näin voin rentoutua, juoda kupillisen kahvia ja ihastella maisemia.

Kettukallio-18

Myös matkanvarrelta voi löytyä yllättäviä paikkoja, kuten meille kävi eräällä päiväretkellä. Seurasimme vanhaa rautatietä ja löysimme kauniin vanhan sillan jonka yli raiteet menivät.

IMG_8936

Toivottavasti löysitte sisäisen retkeilijäsielun ja lähdette tutkimaan maakuntanne salaisuuksia. Päiväreitkeilyyn ei tarvitse sen ihmeemmin rahaa, saatikka kuukausien suunnittelua. Kunnioittakaa luontoa niinkuin monet ennen teitä.

Lisää kuviani ja seikkailujani löytyy:

https://www.facebook.com/NiinaVarheenmaaPhotography?ref=hl

https://instagram.com/niinaphotoc/

Nuoret valokuvaajat