Nuoret valokuvaajat Kuva & kamera -messuilla

 

Nuoret valokuvaajat vietti viime viikonlopun messumaisemissa.

 

Kirjoittaja Samuel Glassar on yksi NVK:n vetäjistä ja ylläpitäjistä. Hän on vaasalainen valokuvaaja, intohimoinen yrittäjä, bloggaaja ja itsenäinen opiskelija. 
 Facebook | Kotisivut | Blogi

 

Saavuin Helsinkiin ja messuille vasta lauantaiaamuna, koska vietin edellisen yöni vaasalaisessa yökerhossa..kuvaamassa! Pääsin Messukeskukseen puoli yhdentoista aikoihin ja Esa tuli ovelle vastaan kulkupassini kanssa. Ah, muistiini palasi hyvä fiilis päästä taas näkemään ja touhuamaan aina vain laajenevan NVK-jengin kanssa! Esa oli pyörittänyt messuosastoamme koko perjantain vierailevan staran Konsta Linkolan kanssa, koska muut meistä eivät päässeet paikalle. Viime kesän Helsingin #nvkweekend:ssä mallinamme toiminut Andrei Turro oli myös päässyt paikan päälle ja poikien energiataso oli katossa. Sakari ja Amanda saapuivat paikalle puolenpäivän jälkeen.

Päivä alkoi mallikuvaus -workshopilla, jonka minä vedin. Andrei toimi mallina ja Esa kovana promoottrina ja taustatukena! Hän sai kerättyä suhteellisen ison ihmisjoukun vaatimattoman osastomme ympärille. Nautin pienimuotoisen esitelmän pitämisestä, niitä tulee tehtyä valitettavan harvoin.

random_photo_NVK_1818_NET

Pari tuntia myöhemmin Esa piti oman workshoppinsa tee-se-itse -macrolinssin tekemisestä. Tarkoitus oli irroittaa kertakäyttöfilmikameran linssi, porata sopivan kokoinen reikä kameran runkotulppaan ja sen jälkeen ottaa kameralla kuva ja esitellä sitä televisiomme näytöltä. Ihmiset, varsinkin lapset innostuivat yllättävänkin paljon workshopista ja ihmisiä kerääntyi hyvissä määrin taas katselemaan touhujamme. Esa veti esitelmänsä hienosti vaikka saikin kesken esitelmän sähköiskun kertakäyttökameraa purkaessaan, juuri kun oli päässyt varoittamasta, että näin saattaa käydä. 😉

10518339_1025277434152381_1932709348587325037_o

Loppupäivä meni hengatessa, eri kuvaajiin tutustuessa, viime vuoden leirien osallistujien kanssa jutellen ja NVK:n toiminnan kehittämisen ideoimisessa, kun Sakari sinetöi onnistuneen messupäivämme huikealla yökuvaus-workshopillaan. Palaveerattiin Kaisaniemen Iguanassa vielä pitkän messupäivän päätteeksi Esan ja Andrein kanssa NVK:n tulevan kesän suunnitelmista.

random_photo_NVK_1691

Sunnuntaina messuilla olikin jo hiljaisempaa ja käytetimme aijan hyödyksi parhaalla mahdollisella tavalla, eli syömällä hyvin ja kiertelemällä messukeskusta. Hehe, ei vaan. Linkolan Konsta piti kolmannen esitelmänsä tietoisku -lavalla ja keräsi jälleen hyvin kiinnostuneita kuuntelioita. Ei ihmekään, kaveri on kerinnyt viimeisen vuoden aikana seikkailla reilusti ulkomailla! Kuvasimme myös uudet kuvat Nuorten valokuvaajien ylläpitäjistä (Sakari, Esa ja minä) ja sen lisäksi Andreista, joka voi hyvinkin olla tulevaisuudessa mukana NVK:n toiminnassa laajemminkin, vaikka valokuvauksen sijaan tekeekin pääosin graafikon hommia. Esan macro linssi -workshopin kuvasimme videolle ja Sakari piti vielä kerran tyhjentävän yökuvaus -aiheisen esitelmänsä. Ihmisiä riitti vielä kuuntelemaan Sakaria, vaikkei kuitenkaan yhtä paljon kuin lauantaina.

Taas uusi positiivinen kokemus NVK:n touhuista listalleni! Kesän leirejä odotellessa..

10957525_10203966297577557_8430163773860711777_n

random_photo_NVK_1856

Nuoret valokuvaajat